Rapidshare bez čekacích lhůt

Pokud chcete vědět více o tom, jak moci stahovat z Rapidshare neomezeně a bez premium účtu, tak klikněte na tento odkaz:
Z RAPIDSHARE.COM NEOMEZENĚ

středa 31. října 2007

Byl jsem tu už dřív...

Paní D. N. z Prahy se svěřuje: „Když moje dcera začala mluvit, často opakovala: ,Letadlo padá, letadlo padá! a úz­kost­ně ukazovala ručičkou k obloze. Bylo to divné. Letadlo samozřejmě mohla vidět, ale jak ji napadlo, že se může zřítit, bylo záhadou. Uvědomila jsem si, že může jít o odezvu minulého života. Nechala jsem dceru vyšetřit senzibilem, schopným uvádět lidi do hypnotického spánku a provádět je minulými životy. To, co dcera vyprávěla, bylo bezesporu zajímavé. Žila prý ve starém Egyptě i v Arábii. V minulém století byla na světě dokonce dvakrát. Jednou jako měšťanská žena, později byla hudebním skladatelem. Na počátku našeho století se zrodila jako tanečnice a zpěvačka. Poslední obraz, který jí utkvěl v podvědomí, byla tvář mladé dívky zalitá krví. Možná, že se opravdu jednalo o leteckou katastrofu. Jisté je pouze to, že si hudební nadání z minulosti přinesla i do tohoto života. Má silný vztah k tanci a ke zpěvu.“ Podobný zážitek se svými dětmi zaznamenal Ivo Pinkas ze Žabně. Jeho syn Tomáš měl utkvělou představu, že byl v minulém životě vojákem, zabili ho v boji a nyní se znovu narodil.

Druhý syn Jakub používal často k pojmenování věcí okolo sebe slova z jakéhosi cizího, zřejmě asijského jazyka a tvrdil, že měl sestru.

Těsně po Vánocích roku 1889 byl český vyšší vojenský hodnostář přeložen do posádky v jižní Dalmácii. Spolu s ním cestovala i jeho čtrnáctiletá neteř. Děvče trpělo anémií a plicní chorobou a lékaři usoudili, že pobyt u moře jí prospěje. Po několika měsících se její stav výrazně zlepšil. V té době dostal strýc pozvání k starému příteli do Dubrovníku. Když připluli do města, neteř měla silný pocit, že zde již byla. Velmi dobře poznávala jednotlivé ulice, náměstí i starý palác. A také dům, v němž bydlel jejich hostitel, jí připadal důvěrně známý. V noci se po krátkém spánku probudila, posadila se na posteli a jako v transu začala cosi vykřikovat italsky. Přitom se rychle snažila zabalit svou hračku a pár šatů a co nejrychleji uprchnout z domu. Strýc spolu s přítelem a jeho ženou dívku uchopili, odnesli ji zpět a snažili se ji udržet na posteli. Děvče neustále vykřikovalo italsky prosby o pomoc, i když předtím nikdy tímto jazykem nehovořilo. Vyděšený strýc rozpoznal několik slov: hoří, na loď, domy se řítí... Pak děvče náhle upadlo do hlubokého spánku. U snídaně si na epizodu vůbec nevzpomí­nalo. Zůstal v ní jen pocit, že se s ní třásla země, domy se řítily, všude šlehaly plameny a valil se dým...

Odpoledne se strýcův přítel chtěl pochlubit některými cennými relikviemi a malou sbírkou uměleckých předmětů. Mezi jinými zde byla i stará miniaturka ve slonové kosti, představující mladou krasavici. Děvče uchopilo tento medailó­nek do ruky a vzrušeně přiznalo, že tu milou tvář zná. Strýcův přítel řekl, že se jedná o jednu praprababičku, která v době benátské republiky zahynula i se svou malou dcerkou za hrozného zemětřesení a požáru právě v původní části jeho domu.

Reagovalo děvče na ozvěnu tohoto dávného utrpení, anebo de před dávnými časy žilo a návštěva známých míst v ní vyvolala vzpomínky zpoza brány smrti?

1 komentář:

Vlastimil Čech řekl(a)...

Pana I. Pinkase velmi dobře znám a znám i tu historii. Celá tá historie je ještě trošku jinak. Sám pan Ivo, jako velmi malý chlapec cca 3 roky, (prý-dle vyprávění jeho rodičů- sám si to nepamatuje) tvrdil, že má tetu v Číně- a že tam roste rýže ve vodě. No na batole trochu zvláštní. Tehdy ovšem u nás v ČSR televise nebyla, že by to malý Ivošek někde viděl.
A ten jeho synek si zase nechtěl nechat namluvit že to zvíře ve vodě je kapr, nebo ryba. Sám ho prý spontánně nazval "Ifin" nebo "Ifiš", na tom jménu sveřepě trval. Mimochodem, neví někdo jak se řekne ryba, nebo kapr čínsky?
Hmm a odkud znáte tu historku Vy? Neznáme se náhodou i my dva, když oba známe Ivoše?